åt helvete...
Kött från Irland är tydligen inte bra.
Det kan man få cancer av om man har otur.
Kisssmak eller andra obehagliga smaker i köttet smakar tydligen dåligt också, det kan man få när de inte kastrerat grisen i vinstsyfte att den ska bli större. Oftast gör man detta utan bedövning, i t.ex. Sverige. Detta kan man läsa i dagens Göteborgs Posten.
Men folk, låt er inte luras, även om detta är fakta:
""FN's livsmedelsorgan gav ut en rapport hösten 2006 där det slås fast att boskapsuppfödningen påverkar växthuseffekten mer än vad bilar, flyg och båtar tillsammans gör. Flera andra rapporter säger samma sak; dagens västerländska köttkonsumtion är en av de största anledningarna till att vår överlevnad är hotad."
I går läste jag på text-tv att flygandet och framförallt köttätandet ökar. Men.. läs det ovan och tänk igen. Om det bidrar till att vår hela existens är hotad, kan man inte skita i mcdonalds då, eller sluta skära halsen av griser och tappa ur blodet medans de hänger där? Hur jävla svårt ska det vara att göra något för miljön och jorden. Det spelar ingen roll om du skaffar miljlöbil, miljöbåt och åker tåg. Du bidrar mer om du inte tar skinka på mackan. Men det ska vi fanimej inte ge upp ens en dag i veckan.
EN HÅLLBAR UTVECKLING?
8 %
av det vatten som används av människan går till köttindustrin
18 %
av de globala växthusgaserna kommer från köttindustrin
26 %
av jordens isfria landområden upptas av köttindustrin
30 %
av de landområden som en gång var vildmark upptas numera av köttindustrin
33 %
av all odlingsmark producerar bete till djur inom köttindustrin
37 %
av all användning av bekämpningsmedel sker inom köttindustrin
50 %
av all användning av antibiotika sker inom köttindustrin
70 %
av all jordbruksmark upptas av köttindustrin
70 %
av all skogsskövlad mark upptas av köttindustrin
Källa: UN Food and Acriculture Organzation
Det kan man få cancer av om man har otur.
Kisssmak eller andra obehagliga smaker i köttet smakar tydligen dåligt också, det kan man få när de inte kastrerat grisen i vinstsyfte att den ska bli större. Oftast gör man detta utan bedövning, i t.ex. Sverige. Detta kan man läsa i dagens Göteborgs Posten.
Men folk, låt er inte luras, även om detta är fakta:
""FN's livsmedelsorgan gav ut en rapport hösten 2006 där det slås fast att boskapsuppfödningen påverkar växthuseffekten mer än vad bilar, flyg och båtar tillsammans gör. Flera andra rapporter säger samma sak; dagens västerländska köttkonsumtion är en av de största anledningarna till att vår överlevnad är hotad."
I går läste jag på text-tv att flygandet och framförallt köttätandet ökar. Men.. läs det ovan och tänk igen. Om det bidrar till att vår hela existens är hotad, kan man inte skita i mcdonalds då, eller sluta skära halsen av griser och tappa ur blodet medans de hänger där? Hur jävla svårt ska det vara att göra något för miljön och jorden. Det spelar ingen roll om du skaffar miljlöbil, miljöbåt och åker tåg. Du bidrar mer om du inte tar skinka på mackan. Men det ska vi fanimej inte ge upp ens en dag i veckan.
EN HÅLLBAR UTVECKLING?
8 %
av det vatten som används av människan går till köttindustrin
18 %
av de globala växthusgaserna kommer från köttindustrin
26 %
av jordens isfria landområden upptas av köttindustrin
30 %
av de landområden som en gång var vildmark upptas numera av köttindustrin
33 %
av all odlingsmark producerar bete till djur inom köttindustrin
37 %
av all användning av bekämpningsmedel sker inom köttindustrin
50 %
av all användning av antibiotika sker inom köttindustrin
70 %
av all jordbruksmark upptas av köttindustrin
70 %
av all skogsskövlad mark upptas av köttindustrin
Källa: UN Food and Acriculture Organzation
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hmm. Julbordet jag var på innan hade nog ett ekologiskt avtryck som en danmarksfärja isf. Det var mycket kött.
Trackback